Pages

Τι είπαν οι ξένοι για την Ελληνική Αποστολή; Πικρόχολα σχόλια!


Τι είπαν οι ξένοι για την Ελληνική Αποστολή; Πικρόχολα σχόλια!
Τα σχόλια σε Twitter και Facebook πολλά και διάφορα.
Φυσικά την ώρα της εισόδου της ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, για την τελετή έναρξης των Αγώνων, δεν έλειψαν και τα κακοπροαίρετα σχόλια από Βρετανούς και άλλους.
"Αλήθεια, έχουν λεφτά οι Έλληνες για να αγοράσουν τόσο μεγάλη σημαία;"
"Η ελληνική κυβέρνηση θα πουλήσει όσα μετάλλια κατακτήσουν οι αθλητές της χώρας και θα βάλει τα χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό"

"Η ελληνική αποστολή βγήκε πρώτη γιατί δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν θέση πάρκινγκ για πολλές ώρες"
"Η Ελλάδα οδηγεί όλα τα έθνη. Προφανώς με σειρά χρέους"

Κάποιος άλλος, σχολιάζοντας ένα χάλκινο δοχείο που έφερε ένας νεαρός Άγγλος ο οποίος συνόδευε την ελληνική αποστολή, συμπλήρωσε: «… εκεί μέσα μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας για την Ελλάδα».
Εμείς τώρα τι να πούμε; Είμασταν όλοι μάρτυρες αυτού ... του πράγματος ...
Και όπως είπε και κάπποιος "φίλος" μας
"Δεν βγάζετε τα κλεμμένα μάρμαρα καμιά βόλτα μπας και δείξετε καθόλου πολιτισμό;"!
'Η όπως λέει και μία φίλη ...  "Για να θυμηθούμε όλοι.....από πού όλα ξεκίνησαν !"" Δείτε το βίντεο



26 comments:

  1. και επειδη τα ειπαν βλαμμενοι αυτα,τα προωθουμε σε αλλους βλαμμενους που ειναι και μισανθρωποι και θα εχουν να λενε παλι.

    ReplyDelete
  2. Άνοιξαν όλοι ένα μπλόγκ και γράφουν οτι μαλακία τους κατέβει!!
    Εσύ που έγραψες το άρθρο είσουνα στις κερκίδες του σταδίου? Τουλάχιστον έδειξαν πολιτισμό με το μοναδικό σύστημα υγείας που διαθέτουν τους άπειρους συγραφείς παιδικών βιβλίων και πολλά άλλα στην σύγχρονη εποχή. Εμείς απο την άλλη κρυφτήκαμε πίσω απο τους "προγόνους" μας.Αλλα αυτή είναι η αλήθεια... όποιος δεν έχει τίποτα να επιδείξει μιλάει για το παππού του!!! οπως λέει και μια αραβική παροιμία... ο φαλακρός είναι υπερήφανος για τις κοτσίδες της θείας του!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ksero kai mia elliniki,,,tis stravis psolis tis ftene oi trixes!!

      Delete
  3. χαχαχαχα αυτα τα copy-paste απο blog σε blog
    είναι μαγικά! όλα τα λιγούρια έχουν απο ένα το τιγκάρουν και με google ads μπας και βγάλουν κανα φράγκο!

    ReplyDelete
  4. Συγνώμη δηλαδή το σύστημα υγείας απο πότε το λεμε πολιτισμό?Πολιτισμός μιας χώρας είναι οι αξίες,οι παραδόσεις,τα ηθη και τα έθιμα!!!δεν υπηρχε κατι τετοιο στην τελετη εναρξης εκτος απο τη μουσικη αντε και τον σαιξπηρ!κατα τα αλλα εδειχνε τον τζειμς μποντ τη μαιρη ποπινς!ειναι πολιτισμος αυτο?

    ReplyDelete
  5. Ανέκαθεν το σύστημα υγείας υπήρξε πυλώνας πολιτισμού φίλε μου.Η τελετή ήταν πολύ έξυπνα οργανωμένη προάγοντας το "παρόν" και τη σημερινή κουλτούρα(οι λόγοι είναι προφανείς). Θα ήταν πολύ εύκολο να παραστήσουν όλη την ιστορία τους η οποία είναι τεράστια, μακρόχρονη και πάνω απ'ολα συνεχής.Επειδή έχω ζήσει στο Λονδίνο σε πληροφορώ οτι οι αξίες,οι παραδόσεις ,τα ήθη και τα έθιμα είναι κλάσεις ανώτερα απο τα δικά μας.Οι περισσότεροι Έλληνες που έχουν κάποιο επίπεδο έχουν σπουδάσει σε τέτοιες χώρες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΧΑ ΧΑ ... ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΡΦΕ !!!!
      ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ....!!!!
      ΑΞΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ... ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ...!!!!
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΣ ΠΩΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ...Η ΞΕΦΤΥΛΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ !!!!!

      Delete
  6. Καταρχήν δεν είπα οτι δεν μου άρεσε η τελετή!ούτε φυσικά ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει ιστορία!απλώς οι παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας είναι πολύ ανώτερα!!!όσο για τις σπουδες που λες το γεγονός ότι είναι ανεπτυγμένο κράτος δεν έχει να κάνει με τον πολιτισμό της Ελλάδας!να μην πούμε τώρα για τα γλυπτά του παρθενώνα ούτε γι αυτό που ανέφερε ο επικεφαλής των αγώνων στη τελετή,ότι οι ολυμπιακοί αγώνες επέστρεψαν σπίτι τους μόνο και μόνο επειδή τους πήραν 3 φορές!!!

    ReplyDelete
  7. Ποιό είναι όμως το επιχείρημα σου οτι τα ήθη και έθιμα είναι ανώτερα στην Ελλάδα? γιατί εγώ τόσα χρόνια έλληνας ούτε ήθος έχω δεί και τα έθιμά μας περιορίζονται ,δυστυχώς, στην θρησκεία. Η παιδεία μας είναι ανεπαρκής και απο τις χειρότερες στην Ευρώπη.Ο πολιτισμός μας αγαπητέ μου φαίνεται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, απο το αυτοκίνητο που θα μπείς για να πας στην δουλειά σου μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθείς με τους γείτονες να κάνουν φασαρία αδιαφορώντας για το κόστος.Για τα γλυπτά έχεις δίκιο και οι Άγγλοι πολίτες είναι υπέρ του να επιστραφούν. Στο δια ταύτα... μην συγχέεις τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό με αυτό το μόρφωμα που γίναμε σήμερα.

    ReplyDelete
  8. Εντάξει η σημερινή κατάσταση είναι άθλια όμως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι πολύ ανώτερος από αυτόν της Αγγλίας!

    ReplyDelete
  9. Και για να κλείσω θα δανειστώ την αραβική παροιμία που έγραψε κάποιος πιο πάνω.
    Πρώτα κοίτα να γίνεις περήφανος για τον εαυτό σου και μετά να αναφέρεσαι στους "προγόνους" σου. Προσωπικά πάλεψα πολύ για να έχω κοτσίδες και να μην είμαι φαλακρός.

    ReplyDelete
  10. Τα έθιμά μας, φροντίζουν κάποιοι επιτήδειοι να μην προβάλλονται....είναι η παραδοσιακή μας μουσική..είναι οι άπειροι χοροί του τοπου απο Θράκη μέχρι Μακεδονία..από Ιόνιο μέχρι την άκρη του Αιγαίου....ναι είναι το γνήσιο & αθορυβο κλάμα των Πιστών την Μ. Πέμπτη & τη Μ. Παρασκευή ειναι η Αναστάσιμη χαρά του Πάσχα...είναι η αξία της Οικογένειας...είναι η αγκαλιά της Μάνας...που στα ξένα, διώχνουν τα παιδιά τους μόλις ενηλικιωθούν...που τους ζητούν ενοίκιο, αν μένουν μαζί τους...αυτά είναι τα εθιμά τους & το ήθος τους;;;; ναι, έχω σπουδάσει & εκεί...ναι, έχουν ωραίες βιβλιοθήκες & άρτια εξοπλισμένα παν/μια...ναι, δεν ποδοπατιούνται στη σειρά για να πάρουν το Μετρο & το λεωφορείο...ναι, το Thank you & Sorry το λένε κάθε πεντάλεπτο...αλλά μη συγκρίνουμε Ιστορίες...μη συγκρίνουμε έθιμα...Ναι έχουμ σπουδαία μουσική βιομηχανία όλα αυτά τα χρόνια...αλλά δεν έχουν Ξυλούρη...Μπιθικώτση...Καζαντζίδη...που ξέρουν να τραγουδούν με Καρδιά...και όχι με "πειραγμένα" μικρόφωνα...Γιατί δεν έχουν τη λέξη ΦΙΛΟΤΙΜΟ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. αντε καλά εντάξει. Οι δικές μας μανάδες νταντεύουν τα παιδιά μέχρι τα 45! και τα μετατρέπουν σε άβουλα και άχρηστα όντα!
      Ποιό κλάμα πιστών, θα μας τρελάνεις????? Ακόμα στο μεσαίωνα ζούμε ω Δία!!

      Delete
  11. Εγώ αισθάνομαι περήφανος που είμαι Έλληνας!!!γιατί ζω σε μία από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου!!!!δε νομίζω ότι και οι άγγλοι μπορούν να πουν το ίδιο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. εσύ μάλλον δεν έχεις βγεί ποτέ έξω απ'το χωριό σου.

      Delete
  12. ΑΦΟΥ ΚΑΤΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΧΑΡΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ...ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΤΕ ? ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ...ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Α....Σ(ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΘΕΛΩ )...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ReplyDelete
  13. ΕΛΛΑΔA: Πυθαγόρας, Σωκράτης, Αρχιμήδης, Αριστοτέλης, Δημόκριτος, Περικλής, Ομηρος, Λεωνίδας, Μέγας Αλέξανδρος, Σοφοκλής, Πλάτωνας, Αχιλλέας, Πραξιτέλης κ.α.
    Μεγάλη Βρετανία: James Bond, Mr.Bean, Beatles, David Beckam...
    Τι να μας πείτε βρε γατάκια Βρετανοί...

    ReplyDelete
  14. Κανένα συστημα υγείας στην Αγγλία, πήγα πριν 2 εβδομάδες λόγω σοβαρού ατυχηματος του ανιψιού μου, που βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κομα και τα είδα τα χαλια τους, ούτε ηλεκτρονικό πιεσομετρο δεν ειχαν, το παιδί δεν άνοιγε τα χέρια του και η νοσοκομα έπαιρνε λανθασμένη πίεση, αφού είχε μαυρισει το χέρι απο το αλλεπάλληλο σφιξιμο. Όταν τη ρώτησα για πιεσομετρο καρπού ειπε ότι δεν έχουν...... ολόκληρη νευροχειρουργικη μονάδα στο μεγαλυτερο νοσοκομείο του Μanchester!!!

    ReplyDelete
  15. me neuriazoun afantasta oi large ellhnes pou amesos na katakrinoun thn idia tous thn xora....esu anonumous an den saresei h ELLADARA MAS o dromos anoixtos k ta skulia demena!!!gia trava meria kata germania kata aglia pou pisteueis pos ekei ola einai rodina k meta mila giati mou fenete esu den exeis bgei apo to xorio sou akoma ante pou exeis k apopsei

    ReplyDelete
  16. k episeis an eixame kati ellhnes pou to paizoun eksipnoi meto na logokrinoun thn ELLADA den da uphrxe auth h xora alla den da kanoume se kanenan thn xarh alo na tapinonei thn xora mas me fthna paradigmata se opion aresei...eimai perifanh pou eimai ELLHNIDA zo sthn paliogermania k opion akouo na vrizei thn xora mou den kolono na tou to vouloso dioti den eimai kanena koimhsmeno germanaki h aglakoi etsi exo madei apo thn istoria ths ELLADAS na eimai dunath ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με την αυτοκριτική εξελισόμαστε κυρία μου. Οι αρχαίοι ανθρωποκεντρικά στοχάζονταν. Το γνώθι σ'άυτόν δεν είναι εύκολο. Τι ειρωνία όμως να έχουμε την ευκαιρία στις εκλογές να δείξουμε τη δύναμή μας και παρόλαυτα κάτσαμε στα τέσσερα! Εσύ λοιπόν περήφανη ελληνίδα που ζεις στη Γερμανία έλα πίσω στην Ελλάδα να παλέψεις σαν εμάς!!!

      Delete
  17. o kadenas paleuei gia ton eauto auto den shmainei me thn kade eukeria na mionoume thn xora mas!!! (kurie mou)k an den ta kataferneis sthn ellada tote ksenitepsou k esu gia na epivioseis!k ase tis ironies sou (perifani ellhnida)fuge k esu apo th xora sou k tote des thn gluka!

    ReplyDelete
  18. a k pios sou eipe esena oti emeis den (paleuoume)edo eisai vadia nuxtomenos nomizo!!!ante geia k vgale tis paropides pou foras!

    ReplyDelete
  19. k pios sou eipe oti emeis edo den (paleuoume) giana zhsoume!den ksero pos thn exeis dei thn zoh nomizeis oti mono h ellada pernaei duskola?eisai vadia nuxtomenos... k

    ReplyDelete
  20. Ο Αγγλοφιλος,που μας ζαλισε με τα σχολια του,αφου ντρεπεται για την πατριδα του,να την κανει για εκει...κατι τετοιοι μας χαλανε...
    Ας μην συγκρινουμε κ κατακρινουμε...
    Οπως κ ναναι η Ελλαδα την αγαπαμε κ την τιμουμε,χωρις εθνικισμους...
    Η αξια της παραμενει για ολα οσα ειχε κ εχει...
    Εμεις πρεπει να γινουμε καλυτεροι πολιτες.

    ReplyDelete
  21. Komplexares thelan na kanoun kai trailer me ti vretaniki istoria mi xesomou xoun kai istoria.Ti einai aytoi peste mou mprosta sto Mega Alexndro ton Leonida kai tous 300 tou mprosta stous anthropous pou protoeftiaxan ti dimokratia gia na erxontai na mou to paizoun kai me istoria,mprosta sto LAO TIS ISTORIAS.Alla emeis exoume lefta,exoume ton kosmo.Toulaxiston ntrapeitai kai deixte ligi tsipa kai min kanete ayta ta sxolia.

    ReplyDelete