Pages

Το χωριό με τα πιο μακριά μαλλιά του κόσμου (PHOTOS)


Τα μαλλιά είναι πολύ σημαντικά για τις γυναίκες ανά τον κόσμο, καθώς τονίζουν... τα χαρακτηριστικά τους, αλλά για τις γυναίκες που ζουν στο χωριό Huangluo της Κίνας, τα μαλλιά τους όχι μόνο ξεχωρίζουν λόγω μήκους αλλά..
έχουν βραβευθεί κιόλας ως τα μακρύτερα στον πλανήτη.

Στο χωριό ζουν περίπου 82 οικογένειες που ανήκουν στη φυλή Red Yao, ονομασία που οφείλεται στα παραδοσιακά κόκκινα ρούχα τους. Όπως πολλά άλλα κινέζικα χωριά, έτσι και το Hunagluo απολαμβάνει ένα ελκυστικό φυσικό περιβάλλον, ενώ η αφθονία των αρχαίων παραδόσεων συγκεντρώνει στην περιοχή πολλούς επισκέπτες ετησίως.
Αλλά το πιο συναρπαστικό πράγμα που θα συναντήσει κάποιος στο χωριό είναι η εμμονή των γυναικών με τα μακριά μαλλιά. Στην πραγματικότητα, το χωριό Huangluo έχει λάβει πιστοποίηση από τα Ρεκόρ Γκίνες ως το «χωριό με τα πιο μακριά μαλλιά του κόσμου», γνωστό σε ολόκληρη την Κίνα ως το «Long Village Hair».
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μέσο μήκος των μαλλιών των 120 γυναικών του Huangluo είναι 1,7 μέτρα, με τα μακρύτερα να υπερβαίνουν τα 2,1 μέτρα, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η φήμη του είναι δικαιολογημένη.
Τα μαλλιά ανέκαθεν έπαιζαν σπουδαίο ρόλο στη ζωή των γυναικών του χωριού, τόσο πολύ, μάλιστα, που μόνο ο σύζυγος -την ημέρα του γάμου- και τα παιδιά της στη συνέχεια μπορούσαν να δουν την πλούσια κόμη τους όταν τα άφηναν χαλαρά.
Αλλά όλες αυτές οι παλιές παραδόσεις εγκαταλείφθηκαν το 1987, και οι γυναίκες του χωριού πλέον μπορούν να δείχνουν με υπερηφάνεια τα κατάμαυρα μαλλιά τους δημόσια χωρίς να ανησυχούν για τις συνέπειες, αρκεί να τηρούν μια αυστηρή νομοθεσία που ισχύει για τις… τρίχες τους!
Οι γυναίκες στο Huangluo επιτρέπεται να κόψουν τα μαλλιά τους μόνο μία φορά στη ζωή τους, όταν γίνουν 16, λίγο πριν παντρευτούν, ενώ τα περίτεχνα χτενίσματα που κάνει καθεμία αντιπροσωπεύουν την κοινωνική θέση της κατόχου.
Εάν, για παράδειγμα, τα μαλλιά περιστρέφονται γύρω από το κεφάλι της, αυτό σημαίνει ότι η εν λόγω γυναίκα είναι παντρεμένη αλλά δεν έχει παιδιά. Αν έχει ένα μικρό «κουλούρι» στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, αυτό δηλώνει ότι είναι παντρεμένη με παιδιά, ενώ αν φοράει ένα μαντίλι γύρω από το κεφάλι της, τότε ψάχνει για σύζυγο.
Ανεξάρτητα από όλα αυτά, είναι αδύνατον κάποιος να μην παρατηρήσει την απίστευτη ομορφιά των μαλλιών των γυναικών στο  Huangluo και το λαμπερό μαύρο χρώμα τους, το οποίο λέγεται ότι οφείλεται στο ειδικό «σαμπουάν» που χρησιμοποιούν για να τα λούσουν: Νερό στο οποίο ξεπλένουν το ρύζι πριν το βράσουν.
Πηγή: perierga.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment